Miért nincsenek csak szöveges kommentek a Cookpad-en?

2017 április 26 Cookpad admin

Természetesen kommentek voltak régen is, és vannak most is. Mielőtt az ApróSéf beolvadt a Cookpad-be, nálunk is bárki szabadon kommentelhette a recepteket kedve szerint. Ez látszólag jó dolog is volt, hiszen bárki bármikor hozzászólhatott, és bármit mondhatott.
Ez utóbbival azonban a felszín alatt probléma volt. Amit csak mi láttunk.

Volt olyan felhasználó, aki például módszeresen a receptek közzététele után 5-10 perccel kommentelte, hogy elkészítette, és szuper lett. És bár nagyon sok komment érkezett, ezeknek a relevanciája végül már nagyon alacsony volt. 

A kommentek nem szolgálták azt a célt, amire valók. Hogy segítsenek dönteni, a recept tényleg működik, vagy nem. Finom e a végeredmény, vagy nem. Márpedig a legtöbben ezt szeretnék megtudni, amikor a kommenteket olvassák.

A jó kommentek, és azok valóságtartalma egy receptoldalon szerintünk mindennél fontosabbak! Ezért nemhogy van komment a Cookpad-en, hanem csak releváns kommentjeink vannak. Ezt úgy értük el, hogy csak olyan kommenteket engedünk be az oldalra (Fotós komment), amelyekez fotó is tartozik az elkészített receptről. Ezeket a Fotós kommenteket egyesével, szerkesztőink ellenőrzik, és hagyják jóvá, hogy biztosan csak az elkészített receptről készült fotó kerülhessen feltöltésre.

Így született meg a Cookpad-en a Fotós komment. Bárki elmondhatja élményét, tapasztalatát, észrevételét minden receptről, ha valóban elkészítette, és ez alapján hiteles véleményt tud nyújtani a többi olvasónk számára. 

A fotós kommenteket a receptek alatt találhatod, és alattuk egy vízszintes szürke csúszkával lehet őket oldal irányban görgetni. Rájuk kattintva fotó feltöltés nélkül is lehet kommentelni a fotós kommenteket, illetve beszélgetéseket lehet folytatni alattuk.

 

Nézd meg a legfrissebb fotós kommenteket!

Kapcsolódó cikkek