Megújult a Cookpad applikáció

A Cookpad folyamatosan fejleszti weboldalát és a mobil alkalmazásait. Fontos nekünk a felhasználók visszajelzése és sokszor a tesztelésekbe is bevonunk titeket. Egy ilyen fejlesztési folyamat eredményét látjátok az új Android és iOS Cookpad alkalmazásokban.

A korábbi verziókban a saját fiókodat mentett, és saját receptjeidet a jobb felső sarokban lévő három vonalkára kattintva tudtad elérni. Ezt már megszokhattad, de sokan a kezdeteknél nem találták meg ilyen könnyen és nem volt egyértelmű, hogy mit hol érhet el a felhasználó.

Az új felületen minden fontos menüpont az alsó sávra került, így mindig szem előtt vannak és könnyen megtalálhatók. Az alábbi képen ezt a változást látod. A kép bal oldalán az új felület (zöld nyíl mutatja az új menü helyét), a jobb oldali képen a régi elrendezés (ezt is zöld nyíl mutatja).

Cookpad_uj_mobil_201807_nyitooldal

Egy másik látványos változás, hogy erről a kezdőfelületről eltűnt a logó, így több hely maradt a tartalomnak.

Most sorban bemutatjuk az ikonokat:

  1. Az első ikon egy kis házikó, ami mindig a főoldalt jelöli, amit most is látsz az ez előbbi képen. Az aktuálisan aktív aloldal ikonja narancssárga színűre vált, ha ott vagy éppen.
  2. A második ikon egy könyvjelző ikonra kattintva a könyvjelzőzött, kedvenc receptjeid nyílnak meg. A receptek fölött látsz egy nagyítót. Ha rá kattintasz, akkor a mentett receptek között kereshetsz. Ez hasznos lehet, ha már sok receptet mentettél.
  3. A harmadik, középső ikon a szürke körben lévő + jelre kattintasz, akkor új receptet tudsz feltölteni. Sokan nem is gondolnak rá, de így nem csak az új recepteket lehet megmutatni másoknak, hanem a régi családi recepteket is feltölthetjük, hiszen így azonnal és könnyen elérhető lesz és megosztható.
  4. A negyedik ikon alatt a chat beszélgetéseidet érheted el, amit a szerzőkkel kezdeményezhetsz. Itt akár beszélgető csoportokat is létrehozhatsz, más receptszerzőkkel.
  5. Az ötödik ikon egy kis ember figura a saját profil oldalad, ahol a saját statisztikáidat láthatod, a bemutatkozó szövegedet szerkesztheted.
    Ahogy képen is látod, itt érhetőek el a saját receptjeid, a statisztikáid, a kapott és feltöltött fotós kommentjeid.

Cookpad_uj_mobil_201807_adatlap2

Hozzászólások letiltva.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: