Megújul az Android alkalmazás!

Mint tudjátok, a Cookpadnél folyamatosan igyekszünk jobbá válni, igyekszünk létrehozni a legjobb helyet, ahol tárolhatjátok és megoszthatjátok a receptjeiteket, tanulhattok és továbbadhatjátok tudásotokat másoknak. Mindig meghalljuk a világ szükségleteit, és ezek szerint megújulunk!

Most itt az ideje egy újabb megújulásnak, hogy még jobbá váljunk!

Mikor jön a megújulás?

Az új Android alkalmazás kiadása június 23-án hétfőn indul, de a folyamat eltart néhány napig, mire mindenki megkapja. Ez idő alatt bizonyos dolgok nem fognak megfelelően működni, ezért mindenkinek a türelmét és megértését kérjük szépen a megújulás idején. Mmegígérjük, hogy mindent megteszünk a zökkenőmentes átállásért! Bármikor kapcsolatba léphetek velünk az info-hu@cookpad.com címen, hogy elmondjátok, mit gondoltok, javaslatokat vagy kérdéseket tegyetek fel!

A változások egyelőre csak az Android mobilalkalmazást érintik, az iOS és web csak később újul meg. Azt külön kommunikálnni fogjuk felétek.

Lássuk a változtatásokat

Az első változás a menüben van. Eddig 5 ikon volt a képernyő alján lévő a menüben. Mostantól csak 3 lesz.

Az új alsó menü
Az új alsó menüsor
  1. Felfedezés
  2. Receptjeim
  3. Közösség

1. Felfedezés menüpont

Ez a főoldal. Itt lehet az új recepteket görgetni és böngészni. Itt nem lesznek túl nagy változások.

A legfőbb talán, hogy a lájk (korábban szívecske) megszűnik teljesen. Helyette a kis szivecskékre klikkelve emojikat használhattok.

A másik, hogy a fotókon lévő “Tervhez adás” gombbal a Cookplan tervezőhöz adhattok recepteket. Erről a későbbiekben majd írunk részletesen.

screenshot_20190622-081540_cookpad-1.jpg
A “Felfedezés” képernyő. Ez gyakorlatilag a főoldal

2. Receptjeim menüpont

Itt lesz a legtöbb változás.  A menü fölött közvetlenül láthatsz három darab üres négyzetet. Ez a Cookplan. A Cookplanbe a receptekből, vagy a Felfedezés oldalról is betehetsz legfeljebb 3 darab receptet. Ezek azok a receptek amit nem valamikor a távoli jövőben, hanem mondjuk a következő 24 órában el szeretnél készíteni. Miért jó ide betenni a legközelebb elkészítendő recepteket?

  1. Mert nem kell keresni, ez az egész appban látható!
  2. Egymás mellett láthatod a következő főzéshez kiválasztott recepteket.
  3. Mert az ide betett 3 darab recept internet kapcsolat nélkül is elérhető!
screenshot_20190622-083644_cookpad.jpg
A három recept helye. Ez a Cookplan tervező.

Az oldal felső részén két vízszintes blokkot látsz. Itt tudsz új receptet feltölteni!

Illetve itt vannak az Elkészítve, és az Elkészítésre váró receptjeid. Az elkészített receptek között lesznek a saját megosztott receptjeid, a nem publikus vázlat receptjeis, illetve a másoktól elkészített receptjeid is. Így mostantól pontosan tudod követni, hogy mi az amit elkészítettél, és mi az amit könyvjelzővel jelöltél, de még nem készítettél el. A könyvjelzőzött receptjeid az Elkészítésre váró részbe kerülnek.

screenshot_20190622-083644_cookpad-1.jpg
A “Receptjeim” aloldal

3. Közösség menüpont

A Közösség menüpont adja a közösségi élményt.

A jobb felső sarokban a saját profilképedre kattintva érheted el a saját beállításaid, és a saját profilodat is.

Alatta egy sorban az Aktivitások menü alatt nézheted meg, hogy kik olvassák a receptjeid.

Az Értesítésekhez jönnek az eddig megszokott értesítések és az admin üzenetek.

Végül a Chat is ide került egy külön menü alá.

screenshot_20190622-085022_cookpad.jpg
Közösség menüpont képernyője

A képernyő közepén pedig azt fogod látni, hogy kik és melyik receptjeidet tették a Cookplan tervezőbe, azaz kik fogják elkészíteni hamarosan, illetve hogy éppen kik és mit készítettek el a Te receptjeid közül.

A recept oldal

A recept oldal is megújul. A főfotó bal alsó sarkából, adhatod a receptet a Cookplan tervezőhöz, ahonnan internet kapcsolat nélkül is megnyithatod a receptet, és egy helyen láthatod a teljes menüt, amit el szeretnél készíteni. Nem kell keresgélni amikor a boltban hozzávalókat vásárolsz például!

screenshot_20190622-085904_cookpad-1.jpg
A recept oldal, ahol a recepteket hozzáadhatod a Cookplan tervezőhöz

Ha kérdésed volna az új appal kapcsolatban, csak írj nekünk itt vagy az info-hu@cookpad.com email címen. Az átállás alatti esetleges nehézségekért való megértésed előre is köszönjük. 🙏

Kérdések-válszok:

Kérdés: Hol találom a profilom?

A láblécen a Közösség menüre klikkelve ⇒ majd a jöbb felső sarokban a profilképedre klikkelve ⇒ majd a felső sorban a Profil megtekintése sorra klikkelve

Kérdés: Hol tudok megosztani/feltölteni új receptet?

A láblécen a Receptjeim menüpontra klikkelve, majd bal szélen van találsz egy nagy négyzet alakú mezőt “Recept feltöltés” felirattal. Ide klikkelve tudsz receptet feltölteni.

Kérdés: Hol vannak az eddig megosztott receptjeim?

A profilodon Te és mások is láthatják az eddig közzétett receptjeid. És keresni is lehet köztük. Továbbá a Receptjeim menüpont oldalán az oldal tetején, az “Elkészítve” felsorolásban is megtaslálod az összes közzétett, és privát recepted.

 

Hozzászólások letiltva.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: