ūüĆ≥ #EgyReceptEgyFa – V√°ltoztassunk egy√ľtt! ūüĆ≥

A Cookpad glob√°lis k√∂z√∂ss√©ge √∂sszefogott, hogy t√°mogassa a #TeamTrees k√ľldet√©s√©t, amely c√©lja hogy 20.000.000 f√°t √ľltessen vil√°gszerte.

Minden, a Cookpadon december 31-ig megosztott recept√©rt adom√°nyozunk egy f√°t! V√°ltoztassunk egy√ľtt!

Osszd meg recepted és tegyél Te is a klímaváltozás ellen!

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi az #EgyReceptEgyFa?
Minden recept ut√°n, ami November 1. √©s December 31. K√∂z√∂tt felt√∂lt√©sre ker√ľl, a Cookpad egy f√°t adom√°nyoz a #TeamTrees -nek.

Mi is az a #TeamTrees?
#TeamTrees √∂tlete akkor sz√ľletett meg, amikor a YouTuber MrBeast egy kih√≠v√°st hozott l√©tre, miszerint, 20 milli√≥ f√°t √ľltet, ha el√©ri a 20 milli√≥ feliratkoz√≥t a csatorn√°j√°n. MrBeast el√©rte az √°lomsz√°mot, √≠gy a #TeamTrees id√©n Okt√≥ber 25-√©n l√°tott napvil√°got azzal a c√©llal, hogy 2020-ig 20 milli√≥ f√°t √ľltetnek valahol a vil√°gban.¬†
Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Cookpad nemzetközi szervezete is azzal, hogy minden feltöltött recept után adományozunk egy fát.

Mi√©rt a #TeamTrees-nek adom√°nyoz a Cookpad √©s mi√©rt nem k√∂zvetlen√ľl egy fa√ľltetŇĎ szervezetnek?
A tudatoss√°g n√∂vel√©se ugyanolyan fontos, mint a f√°k √ľltet√©se, √©s a #TeamTrees errŇĎl sz√≥l. 

Mik√∂ze a fŇĎz√©shez a f√°knak?
N√©ha megfeledkez√ľnk arr√≥l, hogy mindaz, amit esz√ľnk a term√©szetbŇĎl j√∂n. Ha megtanulunk eml√©kezni arra, hogy honnan j√∂n az √©tel, akkor tal√°n nem felejtj√ľk el tisztelni a term√©szetet √©s elkezdhet√ľnk egyens√ļlyban √©lni a F√∂lddel. Azzal, hogy f√°kat √ľltet√ľnk, h√°l√°b√≥l viszonozhatjuk mindazt, amit kaptunk, ezzel is m√©g akt√≠vabb r√©szeseiv√© v√°lva a term√©szet k√∂rforg√°s√°nak.

Hol lesznek a f√°k el√ľltetve?
A f√°k erdŇĎkbe lesznek el√ľltetve mag√°n- √©s k√∂zter√ľleteken, illetve olyan f√∂ldeken, ahol nagy sz√ľks√©g van f√°k √ľltet√©s√©re. A fŇĎ c√©l az, hogy az Antarktisz kiv√©tel√©vel minden kontinensen √ľltess√ľnk f√°kat!   

Ki fogja el√ľltetni a f√°kat?
Az  Arbor Day Foundation. Ez egy amerikai szervezet, ami a vil√°g minden pontj√°n megtal√°lhat√≥. Egy√ľttmŇĪk√∂dik professzion√°lis erd√©szeti partnerekkel √©s egy√©b korm√°nyzati √©s nonporfit szervezetekkel, akik gondoskodnak arr√≥l, hogy a fa√ľltet√©s a lehetŇĎ legjobb kezekben legyen √©s az √ľltet√©s a megfelelŇĎ felt√©telek szerint teljes√ľlj√∂n. 

Mikor lesznek a f√°k el√ľltetve? 
A f√°k √ľltet√©se 2020 Janu√°rj√°ban kezdŇĎdik √©s nem tov√°bb, mint 2022 December√©ig tart. 

Kiv√°laszthatom, hogy hova legyen el√ľltve a f√°m? 
Sajnos nem, viszont minden fa olyan erdŇĎben lesz el√ľltetve, aminek nagy sz√ľks√©ge van r√°.

Milyen fajok lesznek √ľltetve? 
Az Arbor Day Alap√≠tv√°ny ŇĎshonos fajokat √ľltet, ahol a helyi felt√©telek √©s az erd√©szeti tervek lehetŇĎv√© teszik. Mott√≥juk az, hogy a megfelelŇĎ f√°kat a megfelelŇĎ helyen, a megfelelŇĎ idŇĎben, a megfelelŇĎ okokb√≥l √ľltess√©k el.

Hogyan oldja meg a f√°k √ľltet√©se a kl√≠mav√°ltoz√°st?
A f√°k √ľltet√©se √∂nmag√°ban nem elegendŇĎ a kl√≠mav√°ltoz√°s megold√°s√°hoz, de ez a legk√©zzelfoghat√≥bb √©s leghat√©konyabb m√≥dja a sz√©n-dioxid-kibocs√°t√°s cs√∂kkent√©s√©nek. A f√°k bev√°lt term√©szetes megold√°st jelentenek, mivel felsz√≠vj√°k a sz√©n-dioxidot, √©s seg√≠tik a talajt is.
Sok dolgot kell tenn√ľnk, √©s a f√°k √ľltet√©se az egyik m√≥dszer, amellyel seg√≠thet√ľnk.

Hogyan lehetek a részese mindennek?
Amikor megosztasz egy receptet a Cookpaden, a Cookpad egy fát adományoz a #TeamTrees-nek, azaz egy recept = egy fa. Ha tíz receptet osztasz meg, akkor a Cookpad tíz fát fog adományozni, ha 100 receptet osztasz meg, akkor pedig 100 fát fog adományozni.
De Te magad is tudsz k√∂zvetlen√ľl adom√°nyozni a  #TeamTrees-nek.
Az egyik legjobb m√≥dja annak, hogy seg√≠ts, ha elmondod m√°s emberekenek Ňźk hogyan tudnak seg√≠teni. A socila medi√°ban k√©r√ľnk, hogy haszn√°ld a #onerecipeonetree and #teamtrees hashtageket!

Hozzászólások letiltva.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: