Változások a Cookpad alkalmazásban

Ettől a héttől kezdve néhány változást vehetsz észre a Cookpad-en, amiknek köszönhetően a jövőben könnyebben megtalálod majd a legfontosabb funkciókat.

Először is, amikor frissíted és megnyitod a Cookpad-et* Augusztus 3. (iOS and web) / Augusztus 5. (Android):

  • Ha az applikációt használod,  3 helyett 5 új menüpontot láthatsz a navigációban. Főoldal, Keresés, Létrehozás, Aktivitások és Te
  • Webes felhasználóként 2 új menüponttal leszel gazdagabb; Te és Aktivitások 

*Beletelhet néhány napba, amíg a frissítések mindenki számára láthatóak lesznek.

Hogy segítsünk téged eligazodni az új felületen készültünk neked egy felugró ablakkal, amiben röviden összefoglaltuk a változásokat.

Képernyőfotó 2020-08-04 - 13.19.57
Web felugró ablak

Másodszor pedig, a korábban “tervező”-ként ismert menüpontot a “Te” menüponttal helyettesítettük, ahol minden korábban mentett receptedet meg fogod találni, még azokat is, amiket a Tervezőbe mentettél.  Ez a változtatás lehetővé és könnyebbé teszi a jövőbeni izgalmas változásokat.

Lássuk az új menüpontokat egyenként! Kezdjük a legnagyobb változással: “Te”

Te a jövőben ez lesz az a hely, ahol a receptjeid rendszerezheted. Egy helyen megtalálod a másoktól mentett és közzétett saját receptjeid, az általad közzétett fotós kommenteket, a felhasználói profilodat, statisztikákat és végül a beállításokat. A webes felület kinézete különbözik az applikációhoz képest, de a tartalom egyezni fog. 

Image from iOSA “Könyvjelzők” menüpont alatt egy helyen megtalálod a korábban tervezőbe tett, mentett vagy már másoktól elkészített receptjeid.  A Könyvjelzőket a “Te” menüpont alatt találod. 

Az általad közzétett receptjeidet a továbbiakban a “Receptjeid” lapon találod szintén a “Te” menüben. 

A másoktól elkészített recepteket, amelyekről fotós kommentet is készítettél a “Könyvjelzők” és “Fotós kommentek” menüpontok alatt fogod megtalálni ebben a menüben. 

 

 

 

Image from iOS (1)

Főoldalitt találod a recept hírfolyamot, azaz a többi Cookpad felhasználó receptjei.

Mostantól a hírfolyamodban nem fogod megtalálni a keresés, erre külön létre hoztunk neked egy menüpontot.

Keresés Az új “Keresés” menüpont könnyebbé teszi neked a receptek és felhasználók a keresését a Cookpad-en. Valamint a “Népszerű keresésekkel”  igyekszünk inspirálni téged, ha esetleg nem tudod, hogy mi legyen a következő étel, amit elkészítesz. 

 

 

File (1)Feltöltés az egyetlen változás itt, ha Android-felhasználó vagy, akkor a privát recept vázlatokat a „Létrehozás” lapon kezelheted, a körábbi „Terv” helyett. Az IOS-felhasználók már most is a „Létrehozás” alatt kezelik a recept vázlatokat.

Ezen a részen később újabb izgalmas változtatásokat fejlesztéseket eszközölünk az év végéig.

 

 

 

 

Image from iOS (3)Aktivitások – itt található a felhasználói profil „Beérkező üzenetek” pontjában jelenleg megjelenő tartalom, pl. értesítések, új követők és megjegyzések. Itt is elérheted a közvetlen üzenetküldést (korábban „chat” néven) a képernyő jobb felső sarkában található nyíl segítségével. Vedd figyelembe, hogy a Cookpad webes verziója nem támogatja a közvetlen üzenetküldést.

Az által, hogy erre a funkcióra külön lapot hoztunk létre, fel szeretnénk éleszteni a Cookpad-en a közösségi életet.

 

Hozzászólások letiltva.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: