5 Tipp, hogyan legyen recepted a könnyebben megtalálható a Cookpad keresőjében

1. Így nevezd el a recepted

A recept neve  legjobb ha tartalmazza magát az ételt amit elkészítettél. Tehát az Apa kedvence nem az igazi. De ha azt írod Apa kedvenc carbonaraja akkor már megtalálják akik carbonarát keresnek a Cookpaden. De a legjobb ha azt írod Apa kedvenc carbonaraja spagettije mert így azok is megtalálják akik carbonarát és azok is akik spagetti receptet keresnek. Ráadásul az is kiderül hogy ez nálatok a családfő kedvence! 🙂 

2. Ez is szerepeljen a címben

Az elkészítés módjának ha fontos, jó ha szerepel a címben. Megint csak a carbonara példa. Ha az elkészült tésztát utána egy kivajazott jénaiban még a sütőben meg is pirítod, a címben ennek is jó ha szerepel. Apa kedvenc carbonara spagettije, sütőben sütve. Így akik a sütőben készült tésztákat keresik azoknak is meg tudod mutatni kedvenc fogásotokat. Ilyenek még pl. a “grillezett, pirított, főtt, sült, resztelt, abált, gőzölt, párolt, stb..” kulcsszavak is.

3. Glutén, laktóz vagy vegán? Szerepeljen a címben is!

Ha a recepted valamilyen diéta körébe tartozik, azt is pontosan írd a recept címében le. Pl.: Apa kedvenc glutén, vagy laktózmentes carbonara spagettije. Ilyenkor  a hozzávalóknál is célszerű pontosan leírni hogy pl.: 500 g gluténmentes spagetti tészta, vagy 250 ml laktózmentes tejszín. A diétákat a címben pontosan célszerű megadni, pl.: nem jó egy becézett “vega”, érdemes inkább a “vegetáriánus” vagy ha kell a “vegán” szót használni a címben. Ilyenek továbbá a IR barát, Keto, Ketogén, Reg-Enor, Paleo, stb.

4. Miért fontos a pontos hozzávaló?

Figyelj, hogy minden összetevő amit a recept elkészítésekor használtál pontosan és helyesen írva legyen az összetevők között.

Pl.: 500 g spagetti tészta, 4 db tojássárgája, 250 g bacon vagy pancetta, 100 g Grana Padano vagy Parmezán sajt…stb. Így megtalálható lesz a receted azok számára, akik ezekre az összetevőkre (mivel ezek vannak otthon a hűtőben) keresnek receptet. 

Továbbá ha lehet ne használj rövidítéseket, pl: tojás s. reszelt parm. sajt, spag. tészta, f. bacon mert ezeket a neked evidens rövidítéseket mások nem szükségszerűen használják.

5. Írd le hogyan készíted, lépésről-lépésre!

Nem utolsó sorban a leírás legjobb ha rövid, egyszerű, de lényegre törő. Szerepeljen benne minden hasznos információ ami ahhoz kell hogy mások is el tudják készíteni azt a receptet amit mi. Adjuk meg az edényeink méretét, a sütési hőmérsékleteket, főzési időket pontosan, és lehetőség szerint minden fontos lépésről készítsünk fázisfotót, így biztosan mindenki el fogja tudni készíteni receptünket.

Hozzászólások letiltva.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: