Ízutazás a világ körül – Második állomás: Olaszország 🍝

A világnak talán nincs is olyan pontja ahol ne botlanánk egy olasz étterembe, vagy olyan élelmiszer üzlete ahol ne tudnánk egy doboz spagettit megvásárolni, hozzá egy doboz paradicsomkonzervvel.
Kimondhatjuk hogy a világon az olasz konyha talán a legnépszerűbb és a legismertebb,  persze mindig a hazai mellett.
Ízutazásunkban egy spárgás rizottón keresztül próbáljuk azt a fontos tényt megmutatni, hogy persze sok más konyha mellett, de ez az olaszra különösen igaz, a lényeg mindig az egyszerűség, miközben a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk fel. A titok ilyen egyszerű, tartsatok velünk.
Vegyél részt a 10 hetes kihívásban, és szerezd meg a Cookpad különleges, ízutazó oklevelét! ✨📜

Szeretnénk ha velünk tartanál ebben a különleges utazásban az ízek birodalmába. Szerezd meg a Cookpad Ízutazó digitális oklevelét, mind a 10 ország pecsétjével!

Mit kell tenned?

📌 Nézd meg minden héten az új Ízutazás a világ körül videónkat a YouTube csatornánkon.

📌 Készítsd el a videóban bemutatott receptet vagy egy másik receptet a héten bemutatott ország jellegzetes ételei közül és töltsd fel a receptet a Cookpad oldalára.

📌 A recept bevezetőjébe ne felejts el beírni ezt a hashtagget. Pl: #olasz
Az első, mexikói receptnél pedig, hogy #mexikó

📌 A 10. hét végén, ha az összes receptet elkészítetted és megjelölted hashtaggel, mi leellenőrizzük és elkészítjük a személyre szóló okleveled, amit digitális formában elküldünk neked.

Kalandra fel! Elő a főzőkanalat és indulhat az utazás!

Az utazásunk második állomása és receptje:

OLASZORSZÁG 🍝 – spárgás rizottó

Sok ízletes étel közkedvelt ebből az országból, leginkább a tésztaételeket ismerjük, de rizzsel is nagyon finom ételeket készítenek az olaszok.

A mi választásunk egy Spárgás rizottó. Az alapja a gömbölyű szemű olasz rizs és a finom ízű spárga. Több variációban és ízesítéssel is elkészíthetsz olasz rizottó. Tenger gyümölcseivel, zöldségekkel, sajttal, csak a fantázia szabhat határt hogy mivel.

Ha szeretnél többet tudni az olasz konyháról, akkor itt olvashatsz róla még több érdekességet Bérczi Róbert séfünktől, aki több évet dolgozott Olaszországban szakácsként.

Ha szeretnéd megnézi a COOKPAD Ízutazás a világ körül videósorozatát, itt találod az eddigi videókat. Érdemes megnézi a mexikói echilada videót is! 😉
Készítsd el ezt a receptet is és töltsd fel a saját variációd receptjét a Cookpadre. Feltöltheted akár a kedvenc mexikói recepted is. Ne felejts beleírni a recept sztorijába: #mexikó

Hozzászólások letiltva.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: