Ízutazás a világ körül – Negyedik állomás: Oroszország 🥣🍲🥘

Az orosz gasztronómia, az orosz étkezések sok tekintetben hasonlítanak a magyarra mégis kicsit más. Tartalmas levesek, finom töltött tészták, a káposzta, cékla, répa, a tejföl, és még sorolhatnánk az alapanyagokat melyek megtalálhatóak nálunk is, ugyanazok, mégis máshogy. Na ez az amiért érdekes az orosz konyha! Tarts velünk ezen a héten is, és ha van kedvenc orosz fogásod, mutasd meg itt a Cookpoad közösségnek, vagy inspirálódj és készítsd el azt az ételt amelyik legjobban tetszik ízutazásunk következő országából.✨📜

Szeretnénk ha velünk tartanál ebben a különleges utazásban az ízek birodalmába. Szerezd meg a Cookpad Ízutazó digitális oklevelét, mind a 10 ország pecsétjével!

Mit kell tenned?

📌 Nézd meg minden héten az új Ízutazás a világ körül videónkat a YouTube csatornánkon.

📌 Készítsd el a videóban bemutatott receptet vagy egy másik receptet a héten bemutatott ország jellegzetes ételei közül és töltsd fel a receptet a Cookpad oldalára.

📌 A recept bevezetőjébe ne felejts el beírni az adott ország hashtaggét. Pl: #orosz

📌 A 10. hét végén, ha az összes receptet elkészítetted és megjelölted hashtaggel, mi leellenőrizzük és elkészítjük a személyre szóló okleveled, amit digitális formában elküldünk neked.

Kalandra fel! Elő a főzőkanalat és indulhat az utazás!

Az utazásunk negyedik állomása és receptje:

OROSZORSZÁG 🥣 – Borscs leves

Az orosz étkezési szokások nagyon hasonlatosak a magyaréhoz, ha az étkezések fajtáit, és sorrendjét nézzük.

Az orosz konyha legfontosabb elemét a levesek alkotják. A világon sehol nincs akkora szerepe az étkezésben a leveseknek, mint Oroszországban.  A híres borscs (bár eredetileg ukrán) mely egy tartalmas raguleves céklával, egyéb gyökérzöldségekkel, Oroszországban néha káposztával, tejföllel kaporral.
Készítsd el ezt a levest vagy más orosz receptet és töltsd fel a Cookpadre #orosz jelöléssel a recept sztorijában! Nagyon várjuk mit alkotsz!

Ha szeretnél többet tudni az orosz konyháról, akkor itt olvashatsz róla még több érdekességet.

Ha szeretnéd megnézi a COOKPAD Ízutazás a világ körül videósorozatát, itt találod az eddigi videókat. Érdemes megnézi a mexikói echilada és az olasz spárgás rizottó, vagy a francia hagymaleves videókat is! 😉
Készítsd el ezt a receptet is és töltsd fel a saját variációd receptjét vagy bármilyen receptet az adott ország konyhájából a Cookpadre. Ne felejts beleírni a recept sztorijába az ország hashtagét! Pl: #mexikó , #olasz , #francia , #orosz

Hozzászólások letiltva.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: