Ízutazás a világ körül – Hetedik állomás: Kína 🍚🍛🥮🥡

A kínai konyha talán az egyik legismertebb a világon, és minden országnak megvannak a jellemző kínai fogásai amit a bevándorlók vittek magukkal, és alakították az adott ország ízléséhez, és az elérhető helyi és kínai nyersanyagaihoz. Ízutazásunk eheti részében Kínába látogatunk el és elkészítünk egy olyan klasszikust amit mindenki könnyedén tud otthoni körülmények között reprodukálni. Vagy ha ti mást gondoltok, itt az idő hogy megmutassátok mit is jelent számotokra a kínai konyha.✨📜

Szeretnénk ha velünk tartanál ebben a különleges utazásban az ízek birodalmába. Szerezd meg a Cookpad Ízutazó digitális oklevelét, mind a 10 ország pecsétjével!

Mit kell tenned?

📌 Nézd meg minden héten az új Ízutazás a világ körül videónkat a YouTube csatornánkon.

📌 Készítsd el a videóban bemutatott receptet vagy egy másik receptet a héten bemutatott ország jellegzetes ételei közül és töltsd fel a receptet a Cookpad oldalára.

📌 A recept bevezetőjébe ne felejts el beírni az adott ország hashtaggét. Pl: #kínai

📌 A 10. hét végén, ha az összes receptet elkészítetted és megjelölted hashtaggel, mi leellenőrizzük és elkészítjük a személyre szóló okleveled, amit digitális formában elküldünk neked.

Kalandra fel! Elő a főzőkanalat és indulhat az utazás!

Az utazásunk hatodik állomása és receptje:

KÍNA 🌏 – Édes-savanyú csirke

Nehéz lenne a kínai konyhát pár mondatban összefoglalni hisz a világ egyik legnagyobb országáról beszélünk amelynek éghajlata, földrajza olyannyira változatos hogy ami az egyik felén megterem arról az ország másik felén még csak nem is hallottak. Nem beszélve arról a közel másfél milliárd emberről, több száz millió háztartásról akik étkezési kultúrájukat mind mind a saját ízlésükre formálják. 


Készítsd el ezt a finom édes-savanyú csirkét vagy más kínai receptet és töltsd fel a Cookpadre #kínai jelöléssel a recept sztorijában! Nagyon várjuk mit alkotsz!

Ha szeretnél többet tudni a kínai konyháról, akkor itt olvashatsz róla még több érdekességet.

Ha szeretnéd megnézi a COOKPAD Ízutazás a világ körül videósorozatát, itt találod az eddigi videókat. Érdemes megnézi a mexikói echilada és az olasz spárgás rizottó, vagy a francia hagymaleves videókat is! 😉
Készítsd el ezt a receptet is és töltsd fel a saját variációd receptjét vagy bármilyen receptet az adott ország konyhájából a Cookpadre. Ne felejts beleírni a recept sztorijába az ország hashtagét! Pl: #mexikó , #olasz , #francia , #orosz, #amerikai , #kinai

Hozzászólások letiltva.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: